יש רגעים היסטוריים שברגע שהם קורים, כולנו מבינים שהעולם כבר לא יחזור להיות כפי שהיה. אחד הרגעים האלה התרחש ב- 30.11.2022 אז הושקה גרסת ChatGPT 3.5 ומאותו רגע הרשת לא נרגעת. בהמשך גם הושק צ'אט GPT 4 (שזמין למשתמשי פרימיום בלבד החל מ- 20$ בחודש) ומאפשר לקבל נתונים ומידע הרבה יותר איכותי ומהיר.
עליית המכונות – AI
אחד הסרטים האהובים שאני זוכר מהילדות זה 'שליחות קטלנית 2', שם נחשפנו ל- Skynet שהיא בעצם ישות על ממוחשבת (יצירת AI בשפה של היום) שהיכולות שלה בסופו של דבר מתהפכות על האנושות והופכות למסוכנות. אז איך זה מתחבר ומתקשר ל- ChatGPT? בואו נכיר קצת היסטוריה.
ChatGPT – מה זה ואיך זה התחיל?
ChatGpt הוא למעשה עוד כלי מבית היוצר של חברת Open.ai, חברה שהוקמה בשנת 2015 ע"י לא מעט בכירים טכנולוגים מעמק הסיליקון, ביניהם גם אילון מאסק. מי שעומד בראש החברה הוא סם אלטמן. מטרת החברה להנגיש טכנולוגיות AI באופן לא מסחרי לטובת הציבור ולעשות את זה באופן מנוהל ומועיל לזולת.
כל הטכנולוגיות הללו מבוססות על Artificial intelligence – AI – למידת מכונה. טכנולוגיה שהולכת ומשתפרת ככל שנעשה בה יותר שימוש והיא ניזונה מיותר מידע. בהמשך לסרטי שליחות קטלנית, לצד היכולות המדהימות והקפיצה הטכנולוגית האדירה , בטכנולוגיית ה- AI, יש כאן גם פוטנציאל מסוכן. אפילו אילון מאסק, שהחליט לנתק את קשריו עם המיזם ב- 2018, הגדיר את הטכנולוגיה כמסוכנת.
ChatGPT הוא בעצם צ'אטבוט שמתוכנן לענות לכל שאלה. Generative Pre-trained Transformer (GPT) זה בעצם אלגוריתם עיבוד שפה שמשתמשת בטכנולוגיית למידה עמוקה (Machine learning) לצורך כתיבה וקריאה. מדובר במכונה לומדת, שיודעת להגיב לטקסט כהתכתבות ותגובות לשאלות/בקשות עם דיוק ואיכות גבוהה. הבוט מתוכנת לענות ולעזור במגוון תחומים ונושאים והוא מתבסס על מידע רב שהוזן לתוכו (ספרים, ויקיפדיות, מאמרים מקצועיים ועוד). נכון להיום (ינואר 2023) גרסת הצ'אט העדכנית היא ChatGPT 3.5 ויש לה 2 מגבלות עיקריות:
- היא מתבססת על מידע שהוזן לה עד סוף 2021 | עדכון דצמבר 2023: נכון להיום, צ'אט GPT מעודכן עד אפריל 2023 (למשתמשי פרימיום ניתן להתחבר לרשת ולקבל מידע עדכני)
- היא לא מחוברת לאינטרנט (ואין לה גישה למידע עכשווי). בגרסת GPT4 (שזמינה למשתמשי פרימיום) זה כבר מחובר לאינטרנט (עם תוספים). זה אומר שהמידע אמור להיות הרבה יותר מהימן ועדכני. כרגע, חשוב לציין שאפשר גם להתנהל בעברית אבל זה עדיין לא משהו וההעדפה כרגע היא לעבוד באנגלית.
כמו כן , למשתמשי פרימיום היום, צ'אטGPT מחובר ישירות לכלי התמונות DALLE 3 , מה שמאפשר במשפט פשוט גם לקבל תמונות ולא רק טקסטים.
רגע, אבל גוגל מענישה אתרים עם תוכן AI לא?
גם גוגל כבר לא יכולה להישאר אדישה לרעידת האדמה שנקראת ChatGPT. עצוב לומר, אבל כבר היום, ל- chatGPT יש יכולת לייצר תוכן יותר איכותי מלא מעט כתבות תוכן ומאמרים ברשת ולמען האמת יהיה קשה לגוגל לדעת באופן מובהק איזה תוכן נוצר ע"י AI ואיזה לא. כבר היום יש מספר כלים שמתיימרים לזהות תוכן AI כמו למשל הכלי הזה. ממה שאנחנו שומעים, Open AI גם מתכוונים להשאיר 'עקבות טכנולוגיות' שיאפשרו מניעה לשימוש ברעה בכלי לצורך העתקת עבודות באקדמיה וכד' (למרות שלדעתי כבר מאוחר מדי, אבל ימים יגידו).
גוגל כבר הספיקה להשיק מאז את גוגל Bard ובעצמה מייצרת לא מעט תוכן AI. במקביל היא מפתחת את מודל הבינה גוגל ג'מיני וצפויה להשיק בשנה הקרובה מבנה תוצאות חיפוש חדש בשם SGE
אז גם גוגל הגדולה, שתמיד אמרה באופן חד משמעי שהיא נגד תוכן AI, עושה שינוי בימים האחרונים ומעדכנת את ההגדרות שלה כך שמבחינתה אין בעיה כרגע עם תוכן AI, אבל בהחלט יש מיקוד בכל הקשור לחוויית משתמש. כלומר, אם תקחו תוכן מתוכנת AI ותעלו אותו כמו שהוא ללא בדיקה מקצועית – זה עלול להתנקם בכם. אז אמנם כבר אפשר להשתמש בתוכנות AI וזה בהחלט יכול לעזור לכם ולחסוך ים של זמן וכסף בתכנון ובכתיבה הראשונית. בעיניי, יש עדיין חשיבות עצומה למעבר של בן אדם על התוכן והתאמה שלו לצרכי האתר / קהל היעד / מילות מפתח וכד'.
איך מתחילים לעבוד עם ChatGPT?
- שלב ראשון: היכנסו לאתר של Open.ai בכתובת: https://chat.openai.com/chat
- שלב שני: הירשמו לאתר ( SignUp) עם חשבון הגוגל שלכם
- שלב שלישי: תתחילו לשאול שאלות ולבקש דברים מ- Chat Gpt (בשורת הצ'אט בתחתית צילום המסך)
איך אפשר להשתמש ב- ChatGpt?
Chat Gpt יכול לעזור לכם כמעט בכל דבר שאתם יכולים לדמיין, למשל:
- כתיבת מאמרים / מדריכים מקצועיים
- כתיבת תסריטים
- כתיבת סקריפטים של קוד / ביצוע בדיקה של קודים
- קבלת רעיונות / השראה לנושאים לכתיבה וכד'
- התכוננות לראיון עבודה (כמראיין או כמרואיין)
- מתכונים
- מסרים שיווקיים לבאנרים, דפי נחיתה, מודעות
- ניוזלטרים
- פיתרון לשיעורי בית, עבודות אקדמיות ועוד
ריכזתי לכם הכל בסרטון הבא:
איך זה ישפיע מחר על כותבי תוכן וקופירייטרים?
עצוב להגיד, אבל עם כל קדמה יש גם תפקידים שמאבדים את הרלוונטיות שלהם. כידוע לכם, אני מגיע מעולמות הכתיבה ובהחלט מבין את הפגיעה אבל המציאות של כותבי תוכן שמשמשים כמערבלי מילים ויודעים לקחת 2-3 מאמרים ולהפוך אותם למאמר חדש – היא מציאות שנגמרה.
במציאות החדשה כותבי תוכן צריכים לרתום את הטכנולוגיה אליהם ולהשתמש בה כמצע ראשוני לעבודה שיכול לחסוך זמן. אני עדיין מאמין בלב שלם בעולם של כתיבת תוכן מקצועי – תוכן מומחה בו יש משמעות לניסיון והרקע של הכותב בתחום והיכולות לשלב דוגמאות אותנטיות לטובת הגולשים. גם כתיבה שיווקית של קופירייטר עדיין לא יכולה בעיניי להתבצע באופן מלא ע"י AI, אבל בהחלט אפשר להיעזר גם כאן ב- AI.
השדרוגים ממשיכים להגיע ועכשיו אפשר לעשות גם לא מעט פעולות SEO באמצעות צ'אטGPT